Leffan vuokraaminen netistä

Leffan vuokraaminen netistä on yksi tapa katsoa elokuva ilman että tarvitsee sitoutua kuukausimaksuun tai ostaa leffaa omaksi. Kivijalassa toimiva leffavuokraamo on nykypäivänä harvinaisuus, laajempi valikoima löytyykin netistä ja on tavoitettavissa helposti kotisohvalta. Ja kyllähän ne leffaherkutkin saa tilattua kotiovelle kaikissa hieman suuremmissa kaupungeissa.


Tässä artikkelissa tarkastellaan kolmen eri palvelun tarjontaa. Tarkastelussa on Google Play Movies, Elisa Viihde ja AppleTV. Kaikissa näistä kolmesta löytyy mahdollisuus joko ottaa elokuva vuokralle tai sitten ostaa se digitaalisessa muodossa. Kunkin palvelun osalta tarkastellaan hinnoittelua elokuvan Babylon (2023) avulla, tämän lisäksi käydään läpi millä laitteilla elokuvaa voi katsoa. 

AppleTV
Leffan vuokraus Apple TV:llä tai iTunesissa on melko helppoa. Tässä on yleinen ohje, jonka avulla voit vuokrata elokuvan Apple TV:llä tai iTunesissa:


 1. Avaa Apple TV tai iTunes tietokoneellasi, älypuhelimellasi tai tabletillasi.

 2. Etsi haluamasi elokuva hakupalkin avulla tai selaa eri kategorioita, kuten uutuuksia, suosituksia tai genrejä.

 3. Kun löydät haluamasi elokuvan, napsauta sitä ja tarkista sen vuokrahinta.

 4. Valitse ”Vuokraa” ja vahvista vuokrausehdot. Huomaa, että vuokrausaika alkaa siitä hetkestä, kun aloitat elokuvan katselun.

 5. Apple TV ja iTunes hyväksyvät useita eri maksutapoja, kuten Apple Pay, PayPal tai yleisimmät luottokortit.

 6. Kun olet suorittanut maksun, voit aloittaa elokuvan katselun heti tai myöhemmin valitsemalla sen kirjastosta.

Huomaa, että vuokrausaika vaihtelee elokuvasta riippuen. Yleensä elokuvan vuokrausaika on noin 24-48 tuntia sen aloittamisesta, mutta voit tarkistaa vuokrausehdot ennen vuokrauksen vahvistamista.


Alla kuva ohjeista Applen
sivuilta miten vuokrata elokuva käyttäen AppleTV:tä.


Esimerkkinä Brad Pitt tähdittämä Babylon ja sen hinnoittelu.

Hinnat ovat dollareissa. Babylonin vuokraus on 5,99$ ja osto19,99$ (hinnat tarkistettu huhtikuu 2023).


Google Play movies

Ohjeet Google Playn käyttöön ovat melkein identtiset kuin Applella. Isoin ero on että et tarvitse erillistä sovellusta elokuvien katseluun vaan voit katsoa elokuvia esim. suoraan selaimen kautta. Tietoa eri tavoista katsoa elokuvia Google Playn kautta vuokratuista elokuvista löydät täältä.

Google Playssa Babylonin vuokrauksen hinta on 3,99€ ja ostohinta 13,99€ (huhtikuu 2023). 


Hinnoissa on kuitenkin vaihtelua mikäli haluaa parempaa laatua. HD-tasoinen laatu on euron kalliimpaa, ainakin tämän elokuvan kohdalla.Elisa Viihde

Elisa Viihde on ehkä tunnetuin palvelu suomalaisille ja myös hyvin suosittu. Tässä lyhyet ohjeet Elisan sivuilta miten vuokraus käytännössä tapahtuu. 

Voit vuokrata Elisa Viihteen elokuvia elisaviihde.fi/vuokraamo sivujen kautta (Huom. Ei toimi Internet Explorer -selaimella). Maksaminen tapahtuu maksukortilla tai laskulla.

Vuokrattu elokuva on katsottavissa 48 tuntia, jonka aikana voit katsoa sen useita kertoja tai pätkissä

Elokuvia voit katsoa myös katsoa eri laitteilla.


Vuokrauksen maksaminen laskulla:


 1. Etsi elokuva jonka haluat katsoa, joko kategorioita tai haku-toiminnetta käyttäen. Kun olet löytänyt haluamasi elokuvan, valitse Vuokraa.

 2. Valitse ”Ei vielä tunnuksia?” kohdasta Rekisteröidy, täytä lomakkeen tiedot ja hyväksy tiedot Rekisteröidy-painikkeella. Saat sähköpostiosoitteen vahvistamisesta viestin. Käy vahvistamassa osoite kahden vuorokauden sisällä, jotta voit myös jatkossa hankkia elokuvia.

 3. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Valitse jatka Elisa Viihteen käyttöä ja pääset valitsemaan maksutavan.

 4. Valitse kohta Maksa laskulla. Siirryt automaattisesti tunnistautumaan joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

 5. Viimeistele tunnistautuminen syöttämällä osoitetietosi ja paina Vahvista. Tämän jälkeen saat PIN-koodin, jonka avulla elokuvien vuokraus onnistuu näppärästi laskulle

 6. Valitse jatka Elisa Viihteen käyttöä, syötä PIN-koodi ja nauti elokuvasta.


Elisa Viihde palvelussa Babylon elokuvan hinta on SD-laadulle 4,99€ ja HD-laadulla 5,50€. Elokuvan saa omaksi kun maksaa 18,90€.YHTEENVETO


Kaikkien  näiden palveluiden käyttö on helppoa ja niistä löytyy tarvittaessa hyvä ohjeet kunkin palvelun omalta sivuilta. Babylon elokuva oli kaikista halvin Google Playssa (3,99€), tosin hieman heikkolaatuisempana, laadukkaampi versio oli euron kalliimpi. Elisa Viihteestä löytyy eniten suomalaista sisältöä kun taas Googlen ja Applen palveluilla on enemmän kansainvälistä tarjontaa.

Jätä kommentti